PlasmaMade Luchtfilter

Het elektronische PlasmaMade® luchtfilter wordt eenvoudig geplaatst op de uitblaasmond van de dampkapmotor. Dit is mogelijk op iedere afzuiginstallatie. De elektronica van het filter wordt vervolgens ingeschakeld door de luchtstroom van de dampkap. De aangezogen verontreinigde luchtstroom (vetten, pollen, geuren etc.) wordt door middel van een natuurlijke reactie omgezet in schone lucht en Co2. De gefilterde (gerecirculeerde) schone lucht wordt terug geblazen in de ruimte.

De Plasmamade werkt door 4 technieken te combineren:

1. PlasmaMade Airfilter plasmatechnologie
 De PlasmaMade plasmagenerator zorgt ervoor dat geïoniseerd plasma (O3) wordt onttrokken aan de O2 groepen in de lucht. Tevens worden er H2O-groepen gesplitst in een positief waterstofion en een negatief zuurstofion, ook wel ionisatie genoemd.

2. Glasvezel Nano filter elektrisch geladen
De glasvezelmat zorgt ervoor dat grove verontreinigingen worden gevangen op het Nano glasvezelfilter. Deze wordt elektrostatisch geladen door het elektrostatisch filter.

3. Elektrostatisch filter bestaande uit 2 metalen kernen
De twee elektrostatische kernen zorgen ervoor dat de opgeslagen grove verontreinigingen in de Nano glasvezelmat door middel van elektrische ontlading (ook wel ESD genoemd) worden geëlimineerd.

4. Actief koolstoffilter.
Het koolstoffilter zorgt ervoor dat eventueel vrijgekomen O3 (ozon) groepen worden opgevangen, waardoor er alleen O2 (zuurstof), CO2 (koolstofdioxide) en H2O (water) overblijft. De aanwezige OH-groepen onttrekken het waterstofmolecuul (H) uit de beschermlaag van de bacterie. Hierdoor worden de geuren, schimmels, bacteriën virussen etc. gedeactiveerd.

 

Een PlasmaMade filter heeft een levensduur tussen 12 en 15 jaar bij dagelijks gebruik van anderhalf uur.
Dit betekent gedurende de levensduur van de keuken geen filters meer vervangen!
Deze filter is vanaf vandaag bij Ourea verkrijgbaar. De particuliere prijs bedraagt € 749 (incl 21% BTW)
Contacteer ons voor uw netto aankoopprijs.

Meer weten? Download hier de brochure