HOE ONDERHOUD JE
ONZE PRODUCTEN?

ALGEMEEN

De Lanesto- spoelbakken zijn niet krasbestendig met uitzondering van Fybertec (Cadiz-reeks), dit is krasbestendiger dan de andere materialen.  Pas op met scherpe voorwerpen. Voor de  gekleurde spoelbakken geldt dat bij krassen het rvs dat zich onder de coating bevindt, zichtbaar kan worden (dit valt niet onder de garantie).

Vermijd het gebruik van verf, chemische middelen en roestige voorwerpen.

Om water-/kalkvlekken te voorkomen: wrijf je spoelbak na gebruik droog met een schone doek (vnl. bij gekleurde spoelbakken).

Gebruik liever geen rvs-reinigers op de gekleurde pvd-bakken. Dezelfde coating die ter bescherming wordt aangebracht, kan namelijk ook vlekken op het oppervlak veroorzaken. Wel kan 1 x per maand “Inox Care” gebruikt worden (artikelnr. 290125).

Gebruik geen schuurmiddelen zoals staalwol of een scherpe borstel, aangezien deze producten het oppervlak kunnen aantasten.

Zuren, roestige voorwerpen en agressieve stoffen tasten de spoelbak aan en kunnen vlekken, roestpuntjes of kleine gaatjes in de spoelbak veroorzaken. Voorbeelden zijn chloor, gootsteenontstoppingsmiddelen, zilverpoets, verf, gebitsreiniger, S39, waterstofperoxide en zoutzuur(oplossingen).

DAGELIJKS ONDERHOUD

Neem de spoelbak dagelijks af met een spons of een microvezeldoekje en wat afwasmiddel. Spoel altijd grondig na met lauwwarm water en maak het droog met een schone, droge keukenhanddoek of met keukenpapier. Hierdoor worden resterende vuil en eventuele zeep- en waterresten geabsorbeerd.

KALKAANSLAG

Gebruik reinigingscrème en een vochtige doek. Een eenvoudige remedie voor de hardnekkige kalksteenvlekken is het gebruik van warm water met ¼ witte azijn, wrijf dit op het oppervlak in met een spons (met blauwe schuurzijde),  spoel zorgvuldig af en droog af met een zachte doek

FYBERTEC (Cadiz-reeks)

Een keer om de 2 maanden kan de spoelbak behandeld worden met minerale olie (artikelnr. 290146). Dankzij de olie verdwijnen mogelijke krassen en slijtageplekken en behoudt de spoelbak zijn glans. Het volledige oppervlakte inwrijven, 5 minuten laten intrekken en vervolgens de overbodige olie verwijderen.

Een nieuw inox werkblad gebruiken

Elk nieuw geleverd werkblad is voorzien van een beschermfolie. Na het verwijderen ervan blijven vaak lijmresten (matte vlekken, strepen) zichtbaar op het inox oppervlak. Deze kunnen opgelost worden met synthetische thinner of aceton (OPGELET, deze producten kunnen de kunststofafwerking van deur-en ladefronten onherroepelijk beschadigen!).

Dergelijke intensieve reiniging resulteert in een extreem matte, melkwitachtige aanblik. Daarna is het dus nodig om grondig te poetsen met licht schurende crème op een vochtige doek en na te spoelen met proper water.

Voor een mooi egaal, glanzend uitzicht te bekomen, wordt steeds “Inoxfinisher” op het werkblad gespoten en
met een zachte (niet pluizende) katoenen doek, microvezeldoekje of huishoudpapier integraal verdeeld en opgewreven, tot er geen vingerafdrukken meer zichtbaar zijn en het blad niet meer vettig aanvoelt.

DAGELIJKS ONDERHOUD

Elke vorm van oppervlaktebehandeling gebeurt met een krasvrije spons of doek, wrijvend in de originele borstelrichting van het oppervlak. Dagelijks gebruik veroorzaakt krassen, strepen en matte vlekken die de glans van het oppervlak doen afnemen, waardoor een inox werkblad op termijn een “natuurlijke matte patine” verkrijgt.

Voor dagelijks onderhoud gebruik je water en detergent, waarna je het werkblad droog wrijft, vooral ‘s avonds, zodat er geen witte vlekken van kalkaanslag zichtbaar achterblijven.

Met een lichtschurende crème op een vochtige vaatdoek zullen vlekken, kalkaanslag etc. verdwijnen en zal het werkblad een uniform uitzicht behouden. Hoe intensiever gewreven wordt met een dergelijk product hoe minder reflecterend het werkblad wordt (deze producten bevatten nl. talkpoeder en dat heeft een matterend effect).

Neem een kijkje op de website van het merk voor de details over het onderhoud van je keukenaccessoire.